Deze stemacteurs werken als voice-over RTL 4

Je kijkt lekker uitgezakt in je bank naar RTL 4 en je hoort door die tv-speakers een mooie lage stationvoice zeggen: Wat gisteren voorafging in Goede Tijden, Slechte Tijden… Dan wil je natuurlijk direct even weten welke held of heldin voice-over RTL 4 op z’n visitekaartje heeft staan. VoiceCowboys kan je hierin wegwijs maken!

Marjon Keller is de vrouwelijke voice-over van RTL 4

Allereerst de vrouwenstem van RTL 4. Deze prachtige stem was voordat zij als voiceover/stemacteur RTL 4 aan de slag ging al razend populair als bandlid van de jaren ’80 groep Frizzle Sizzles. Daarvoor zong ze ook prachtig mee in Kinderen voor Kinderen. Een echte power/mediavrouw dus.

Stationvoice RTL 4

Keller is al superlang, sinds 2000 namelijk, de bekende stationvoice van RTL 4. Ook spreekt zij als vrouwenstem voice over RTL 4 regelmatig diverse televisie programma’s in zoals House Vision en het botenprogramma Yacht Vision. Haar voice over stem klinkt zeer volwassen en mooi warm. En dit zijn uiteraard goede kenmerken voor een voice over vrouw. Daarnaast had Keller haar eigen radioshow op het radio station 100%NL.

Edwin Ouwehand is de mannelijke voice over van RTL

Edwin Ouwehand is ook al een tijdje de mannenstem van RTL. Als mannelijke station voice van de meest populaire commerciële tv-zender praat hij namelijk al meer dan 10 jaar succesvol de programma’s aan elkaar. Kortom, zijn stem klinkt zeer vertrouwd en vriendelijk.

Nederlandse voice-overs inspreken via VoiceCowboys

De meeste Nederlandse voice-overs op televisie worden door het dagelijks inspreken uiteindelijk hele bekende Nederlandse voice-over stemmen, simpelweg omdat bijna iedere luisteraar (nou ja, zeg maar kijker) hun stem herkent door het enorme bereik die de televisie heeft. Even zappen door het vertrouwde zenderoverzicht en je hoort ze. Daardoor klinken de station voice stemmen vertrouwd en prettig voor iedere kijker.

Mocht dit te hoog voor je gegrepen zijn kun je ook overwegen om voice-overs te gaan inspreken via een gerenommeerd stemmenbureau als VoiceCowboys in Amsterdam. Zij bieden stemmen ook een podium op hun voice-over platform. Een gratis tip van ons 🙂