Zelf je aangifte doen of een belastingadviseur inschakelen?

Nederlanders zijn zuinig en willen graag zo weinig mogelijk betalen. Dat geldt natuurlijk zeker voor de belasting. We vullen deze dan ook massaal zelf in en denken zo het geld van een belastingadviseur te besparen.

Een belastingadviseur kan helpen

Maar als je je aangifte verkeerd invult kan het zijn dat je terug moet betalen en er wellicht nog een boete bovenop komt ook. Wanneer kun je zelf aangifte doen en wanneer is het handig om een belastingadviseur particulier in te schakelen?

Tegenwoordig vult de belastingdienst het grootste gedeelte van je aangifte al in. Je hoeft dan dus alleen de gegevens te controleren en de rest is al voor je gedaan. Wanneer er in jouw situatie geen bijzonderheden zijn zoals een verhuizing, ziekte waardoor je hoge kosten hebt gemaakt of wellicht een scheiding, kun je je aangifte heel goed zelf checken en invullen.

Hulp van een belastingadviseur

Als je weet dat je gebruik kunt maken van toeslagen en aftrekposten en wanneer er veel veranderd is in je leven in de afgelopen periode, kan het inschakelen van een belastingadviseur je tijd en kosten besparen.

Hij of zij weet precies wat de regels zijn en hoe deze in jouw situatie binnen de letters van de wet toe te passen zijn. Dus je bent inderdaad wat geld kwijt om je aangifte goed in te vullen, maar aan het einde van het proces weet de adviseur je waarschijnlijk ook veel geld te besparen, wat je zelf niet gelukt was. Dan kun je de kosten voor belastingadvies Lelystad gewoon weer terug verdienen!

Wees je er dus bewust van wanneer het handig is een belastingadviseur in te schakelen en bespaar zo tijd en geld.