Pinautomaat is veel veiliger dan betalingen met cash accepteren

De meeste winkeliers, restauranthouder en cafés hebben tegenwoordig een pinautomaat. Natuurlijk kan er ook contant betaald worden, maar de meeste mensen hebben nu eenmaal een pinpas en betalen het liefste met pin. Maar zo’n pinautomaat is ook veel veiliger dan betalingen met cash accepteren.  

Minder geld in de kassa 

Toen er nog niet met pin betaald kon worden betaalden mensen met cash of met een girobetaalkaart of cheque. Je kunt je voorstellen dat de kassa aan het eind van de dag behoorlijk wat geld bevatte: bijna een uitnodiging voor overvallers. Met contactloos pin heb je daar geen last meer van. Daarnaast moest dit geld ook naar de bank gebracht worden. Dan gingen medewerkers over straat met behoorlijke sommen geld. Het kan natuurlijk ook opgehaald worden, maar dat brengt extra kosten met zich mee. Tegenwoordig worden de meeste betalingen met pin afgerekend. Dat betekent veel minder contant geld in de zaak, minder aantrekkelijk dus voor diefstal en dus ook een stuk veiliger.  

Geen risico op vals geld 

Naast het feit dat er minder contant geld aanwezig is, loop je ook minder risico op vals geld. Er is vals geld in omloop en als ondernemer die veel cash betalingen accepteert loop je dan een hoger risico. Betalingen met een pinautomaat is ook op dat gebied dus veel veiliger.  

Ben je dus aan het overwegen om een pinapparaat aan te schaffen, maar twijfel je nog? Neem dan niet alleen de kosten mee in je overweging, maar ook bovenstaande voordelen op het gebied van veiligheid. Zo levert de investering in een pinautomaat voor je bedrijf je niet alleen meer omzet op, maar ook een veiliger manier van betalen.